The power of dua’

every little thing yg jadi—
macammana miserable pun kita rasa ia effect kat kita—
adalah peluang utk sesuatu yg baru;
dan biasanya adalah sesuatu yg jauh lebih baik dari apa yg kita rencana.
.
sebab setiap sesuatu itu hanyalah dari yang kuasa.
.
tak tau lagi apa ending movie yang ini;
tapi dari pengalaman kes yang satu ini—
tersematlah azam baru utk benar2 serius dgn angan2 kosong dari dulu.
.
bismillah.

kita selalu berangan nanti bual2 dkat syurga bercerita tentang apa yg kita dah buat selama hidup dkat alam sekejapan ni.
.
tak sabar satu hari itu yang abadi.
.
akan kita borak2 mengingat setiap langkah kita di perkarangan aqsa, airmata2 yg sama2 kita seka di kelas2 memperbetul akhlak dan agama kita, degup jantung laju2 yg dirasa waktu membincang dosa2 dlm hanyut kta memandu dlm kereta.
.
kita kena dapatkan jugak syurga, na! sbb hanya dkat situ kita mampu berbual borak dan bercerita lama2. exactly like sekarang— cuma tanpa lelah dan airmata. bahagia yang selamanya, sentiasa!
.
dan akhirnya— masa tu— kita sebaya. semua 33. tinggi 60 hasta. semua sama cantik. berseri tanpa cela.
.
terima kasih kerana sanggup jdi teman dlm perjalanan pulang pada الله. sayang kau. banyak2.
.
semuanya kerana الله.
lepchu my lenk.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: