Like in the movies

yes.
all these things you see on social media— the ones difikirkan realiti alam maya— ARE like in the movies.
.
fabricated, intertwined and laced with beautifying filters.
.
dan sebagaimana sepatutnya kita semua setelah menonton semua film;
kita patut katakan:
“only in movies”.
.
habis wayang, keluar panggung, gi makan, buat assignment. apa2lah. move on with our lives.
jgn murung ingat kenapa leo decap mati lemas. elok ja sampai hari ni dia bernapas.
.
only in movies. people display social media worthy posts sbb truly— kita semua takda masa nak serabut dgn masalah org.
.
dan manusia jugak seringkali tanpa sedar melampaui batas2 gurauan dunia. bukan semua benda boleh jdi gurau. this time, not only in movies,, tp jugak ada dlm reality.
.
not saying kita perlu hipokrasi dan berlakon bahagia dgn jdi gila tiap2 masa. membohong pun dosa juga. but what you dont tell, you dont get to lie.
.
kan?
.
serius weh. aku cakap jujur. sampai ada yg dtg tegur -org mulia sbenarnya smua rahsianya terletak pd adab dlm dirinya. apa yg kluar dri mulutnya melambangkan apa yg terbuku dlm jiwanya. teliti pergerakannya jdi bukti cerminan hatinya. bnyak mencarut? nak kna ingat sndiri lah.
.
kita SEMUA nak benda yg kita tak ada. but ask ourselves. sanggup let go benda kita ada utk benda yg kita tak sure pun bila kita ada akan buat kita cukup?
.
mcm skrang.
punya mcm2 الله bagi dah pun—
kita tetap nak benda dlm wayang.
.
and like in the movies;
semua ni permainan.
.
realiti cuma bila dacing berayun kiri kanan.
dan hakikatnya adab menentukan siapa kta. dpat reflect sndiri kan? cuba lah.

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: